Vandreturen går over “Vidden”, som er fjellvidden mellom to av Bergens byfjell; Ulriken og Fløyen. Mens du går fra fjell til fjell vil du passere steder med mye kulturhistorie. Ettersom Vidden er det høyeste punktet på Bergens syv fjell, kan du nyte den flotteste utsikten over byens fjord og sentrum, i tillegg til fjellene som omkranser den.

Etter å ha tatt buss fra sentrum, vil Ulriksbanen ta det med opp på fjellet Ulriken (643 moh.). På toppen kan du nyte utsikten over sentrum, før du starter på turen over Vidden. Turen ender opp på Fløyfjellet (320 moh.), hvor du tar Fløibanen rett ned til sentrum.

Turen kan også tas som en natt-tur, der du får oppleve en flott soloppgang. Det er også mulig å utføre turen utenom sesong (for eksempel mars, april eller oktober), om været tillater det. Ta kontakt med oss på mail hvis dette er ønskelig.

Inkludert

Transport tur/retur Bergen sentrum; Ulriksbussen, Ulriksbanen og Fløibanen. Lunsjpakke fra Skyskraperen restaurant på Ulriken. Dette er en selv-guidet tur, der du blir guidet av en app du laster ned på din egen telefon med alt av turinformasjon og kulturhistorie, pass derfor på å ha nok batteri på telefonen. Utleie av utstyr som fjellsko, vindjakke eller vandrestaver er ikke inkludert. Se mer under praktisk informasjon.

Alder
Anbefalt minimumsalder 8 år. Passer fint for familie.

Pratisk informasjon
Utstyr og billetter hentes hos Bergen Base Camp som holder til på Bryggen i Holmedalsgården 3. Åpent hver dag mellom kl 09.00 – 19.00. Ta med nok å drikke underveis, det er mulig å fylle vann både på Ulriken og Fløien. Vi anbefaler gode sko, varme og vindtette klær, i tillegg til solbriller og kamera. Husk å kle deg etter været! Det er mulig å leie vandrestaver, fjellsko og vindjakke hos Bergen Base Camp (begrenset utvalg).

Vær obs på at denne ruten er væravhengig og vi anbefaler ikke å gå turen i tåke og sterk vind. Ved mye vind vil også Ulriksbanen stenges og turen er umulig å gjennomføre. I slike tilfeller vil turen bli avlyst og du vil få full refusjon.

Avbestilling
Gratis avbestilling med full refusjon inntil 48 timer før avreise

Pris
Voksen: Kr. 890,-
Barn (6-12): Kr. 590,-

Tillegg
Leie av 2 stk. vandrestaver (kr 75,-)