Turen starter i sentrum og går nordover langs sjøen, hvor første stopp er på Fiskerimuseet. Her får vi se mer av Norges eldste næring og smake på Bergens eldste eksportvare, tørrfisk. Tørrfisk er også Norges lengst vedvarende eksportartikkel, som strekker seg helt tilbake til Vikingtiden. Bergen hadde monopol på tørrfisk i nesten 800 år.

Turen fortsetter til gamle Bergen Museum, et flott utendørsmuseum autentiske trehus fra 1800-tallet, da Bergen var Europas største by av trehus. Etter et besøk her, sykler vi videre opp en bakke, alternativt kan vi gå med syklene, til Fjellveien. Denne veien har flott natur og utsikt over byen. Tilbake ned i sentrum drar vi til Bryggen for mer historie, og ikke minst for å nyte det flotte stedet som er listet på UNESCOs verdensarvliste.

Ruteinformasjon
Mesteparten flate veier og nedoverbakker, men litt stigning opp mot Fjellveien. Ruten er omtrent 8,5 km lang.

Inkludert
Leie av sykkel, hjelm og sykkellås. I tillegg får du billetter til inngang på Norges Fiskerimuseum, og smaksprøve på tørrfisk. Ingen måltider.

Sesong
1. mai – 30. september

Alder
Anbefalt minimumsalder er 12 år pga trafikkregler

Praktisk informasjon
Sykkel og utstyr hentes hos Bergen Basecamp i sentrum. Her vil du treffe din personlige guide og få en gjennomgang av utstyret og hjelp til å tilpasse syklene. Vi anbefaler å ta med vannflaske, kamera og solbriller. Ha gode sko, varme klær og vindjakke. Husk å kle deg etter været!

Avbestilling
Gratis avbestilling med full refusjon inntil 48 timer før avreise

Pris
Voksen: Kr. 680,-
Barn (12-16): Kr. 490,-