Selvguidet vandretur på Ulriken, med flotte utsikter og interessant kulturhistorie.

Vandreturen starter og slutter på Ulriken ved øvre stasjon til Ulriksbanen. Turen går via Lorthaugen og opp Indianerstien til Turnerhytten. Ved Turnerhytten kan du ta en en matpause for returen via “Viddenveien”. Du vil få informasjon om steder underveis med kulturhistorie. Turen byr på flotte utsikter over hav, fjord og fjell. På fine dager ser du sørovere til Folgefonna og til oljefelt i Nordsjøen.

Etter å ha tatt buss fra sentrum, vil Ulriksbanen ta deg med opp på fjellet Ulriken (643 moh.). På toppen kan du nyte utsikten over sentrum, før du starter på turen. Returen til sentrum går via Ulriksbanen og buss tilbake til sentrum
Det er også mulig å utføre turen utenom sesong (for eksempel mars, april eller oktober), om været tillater det. Ta kontakt med oss på mail hvis dette er ønskelig.

Alder
Anbefalt minimumsalder 6 år. Passer fint for familie.

Sesong
1. mai – 30. september

 

Praktisk informasjon
Utstyr og billetter hentes hos Bergen Base Camp i sentrum. Ta med nok å drikke underveis, det er mulig å fylle vann på Ulriken. Vi anbefaler gode sko, varme og vindtette klær, i tillegg til solbriller og kamera. Husk å kle deg etter været! Det er mulig å leie vandrestaver, fjellsko og vindjakke hos Bergen Base Camp (begrenset utvalg).

Vær obs på at denne ruten er vær avhengig og vi anbefaler ikke å gå turen i tåke og sterk vind. Ved mye vind vil også Ulriksbanen stenges og turen er umulig å gjennomføre. I slike tilfeller vil turen bli avlyst og du vil få full refusjon.

Avbestilling
Gratis avbestilling med full refusjon inntil 48 timer før avreise

Pris
Voksen: Kr. 890,-
Barn (6-12): Kr. 590,-

Tillegg
Leie av 2 stk. vandrestaver (kr 75,-)

Ikke inkludert: er utleie av utstyr som fjellsko, vindjakke eller vandrestaver. Se mer under praktisk informasjon.