Vår guidet mattur inneholder en kombinasjon av matkultur og historie. Vi kan sette sammen ulike temaer som for eksempel sjømat, økologisk mat, lokal mat eller lignende. Send oss en forespøsel, så setter våre eksperter sammen en tur etter deres ønsker.

I 2015 ble Bergen medlem av UNESCO sitt internasjonale nettverk for kreative byer (UNESCO Creative City Network). Bergen er dermed en av 18 byer som skal samarbeide om tilrettelegging av mat, kreativitet og gastronomi, disse byene kalles “Cities of Gastronomy”.

11. desember 2015 utpekte UNESCO Bergen til Gastronomiby og medlem av UNESCO sitt internasjonale nettverk for kreative byer (UNESCO Creative City Network). Sammen med 17 andre Gastronomibyer vil Bergen arbeide lokalt og samarbeide internasjonalt om å bruke mat, kreativitet, gastronomi og bærekraft som en kreativ kraft for urban og regional utvikling.

Matbyen Bergen bygger på over tusen års historie som møteplass og handelssentrum for lokale råvarer og særegne mattradisjoner. Omgitt av hav, dype fjorder og høye fjell, og med rikelig tilgang på saftige fjellbeiter, produserer regionen førsteklasses råvarer fra sjø og land.

Den tradisjonsrike matkulturen og tilgangen på et stort mangfold av råvarer fra rene, mektige omgivelser inspirerer til et kreativt og nyskapende kjøkken. Byen har flere internasjonalt anerkjente restauranter og kokker som setter lokale råvarer, sesong og kreativitet i et utsøkt samspill.

Sjømat har alltid vært kjernen i bergensk matkultur, og det bugner av delikatesser i havet utenfor byen.